Politiker und Wahlen, Wählen Sie frei, Äußern Sie aktiv Ihr demokratisches Recht, Online-Referendum
Réthelyi Miklós

Réthelyi Miklós megérkezett a semmibe

Réthelyi Miklós 50%

button ElectionsMeter.com

Réthelyi Miklós távozik. Hamar el fogjuk felejteni. Kálmán C. György írása.

 

Elbúcsúzik Réthelyi Miklós miniszter, akadémikus, professzor - és nagyon hamar el fogjuk felejteni. Részint azért, mert gyorsan (talán túlságosan is gyorsan) felejtünk manapság, aki nem tett vagy mondott kifejezetten borzalmas dolgokat - vagy akár ha később volt egy-két elfogadható, netán konciliáns gesztusa -, annak mindent (talán túlságosan sok mindent) megbocsátunk. Részint azért, mert Réthelyi semmi emlékezeteset nem tett; minisztersége alatt ugyan szabadon garázdálkodott Hoffman Rózsa, de az egészségügyben (legjobb indulatú értelmezésben) semmi lényeges nem történt, a kultúrában még kevésbé. Az akadémikus úrnak nagyjából annyi mondanivalója volt a kultúra ügyeiről, hogy igencsak kétes érveléssel „megvédte” Spirót és Kertész Imrét, és kegyesen a helyén hagyta Alföldit. Mondom: néhány nap, és már senki nem fog emlékezni rá, hogy ki felügyelte a Nefminek nevezett monstre-tárcát. És hogy ki volt a felelős azért, hogy mit is ír a kultúráról az új Széll Kálmán-terv.

 

„Alakult, kialakult, külterület” - elsősorban ezeket a szavakat dobja ki a kereső, ha az új Széll Kálmán tervből a „kult” betűsorra vagyunk kíváncsiak - óvatosságból, hogy ne csak a „kultúrát”, hanem a „kulturálist” is megtaláljuk.

 

Alig-alig tal&a. cute;ljuk.

 

Szerző: Kálmán C. György  

 

Bővebben: hvg.hu (2012. május 04.)


Danda77 -
Markierenno spam

ElectionsMeter ist nicht verantwortlich für den Inhalt des Arguments. Bitte wenden Sie sich immer an den Autor des Textes. Jeder Text, der in ElectionsMeter veröffentlicht wird, sollte den Namen des Autors und den Verweis auf die ursprüngliche Quelle beinhalten. Die Nutzer sollten das Gesetz über den Schutz des Urheberrechts berücksichtigen. Bitte lesen Sie sorgfältig die Nutzungsbedingungen der Website.

Zurück zur Abstimmung: > Hungary > Politiker > Réthelyi Miklós
 
load menu